Επίτιμοι Διδάκτορες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
Επίτιμος διδάκτορας

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έχει αναπτύξει σημαντική επιχειρηματική και πολιτιστική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, έχει συμβάλει στην υποστήριξη των ελληνικών μειονοτήτων και κοινοτήτων στο εξωτερικό με τη δημιουργία πολιτιστικών και εκπαιδευτικών κέντρων, στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, στο Σλίβεν της Βουλγαρίας και στο Δροσερό Ξάνθης.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι πρωτοβουλίες του για την αναστήλωση του Πύργου της Μονής του Παντοκράτορος, την κατασκευή έργων υποδομής στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος και την αναστήλωση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στην Ελβετία.
Για το έργο του ο Πρ.Εμφιετζόγλου έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο Α και το Μητροπολίτη Ελβετίας Δαμασκηνό. Το 1995 το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα  για το έργο και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Το 2001 έπειτα από πρόταση εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Abertay Dundee της Βρετανίας στην επιστήμη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών Ιωάννης Καποδίστριας του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο “Ιωάννης Καποδίστριας 2002”, για την προώθηση του Πολιτισμού διαμέσου της Παιδείας και της Γλώσσας. Το 2004 Ο Δήμος Οδησσού απένειμε στον κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, την Ανώτατη Διάκριση της Πόλεως (Μετάλλιο Γρηγόριος Μαρασλής) για τη συνεισφορά του στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της.

[email protected]
Γενικά Στοιχεία
Βαθμίδα:
Επίτιμος διδάκτορας
Ημερομηνία αναγόρευσης:
1995
Γραφείο:
--
E-mail:
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Eνημέρωση στο e-mail σου