Επίτιμοι Διδάκτορες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Wood Geoffrey
Επίτιμος διδάκτορας

Ο καθηγητής Geoffrey Wood είναι Κοσμήτορας και Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων, στο Essex Business School. Έχει διατελέσει Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων στο Business School του Πανεπιστημίου του Warwic στο Η.Β., Καθηγητής και Αναπληρωτής Κοσμήτορας στο School of Management του Πανεπιστημίου του Sheffield στο Η.Β., Καθηγητής και Διευθυντής Έρευνας στο Business School του Πανεπιστημίου του Middlesex στο Η.Β., και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rhodes της Νότιας Αφρικής.  Κατέχει θέσεις Επισκέπτη Καθηγητή  στο Πανεπιστήμιο του Cranfield στο Η.Β., στο Πανεπιστήμιο Victoria στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας, στο American University στο Κάιρο της Αιγύπτου, στο Πανεπιστήμιο Cornell στις Η.Π.Α και στα Πανεπιστήμια Rhodes, Witwatersrand και Nelson Mandela της Νότιας Αφρικής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχέση μεταξύ θεσμικού πλαισίου (institutional setting), εταιρικής διακυβέρνησης, εταιρικής χρηματοοικονομικής, και εργασιακών σχέσεων σε επίπεδο επιχείρησης. Έχει συγγράψει δεκαεπτά επιστημονικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει εκατόν-εβδομήντα πέντε εργασίες οι οποίες έχουν τύχει περισσοτέρων των 5.700 αναφορών. Από τις εργασίες αυτές οι 16 είναι δημοσιευμένες σε περιοδικά που έχουν διαβάθμιση 4* στη λίστα ABS και 33 σε περιοδικά που έχουν διαβάθμιση 3* στη λίστα ABS.

Ο Geoffrey Wood είναι Μέλος της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (British Academy of Management – BAM). Είναι ο Εκδότης (Editor in Chief) του British Journal of Management, το οποίο είναι το επίσημο επιστημονικό περιοδικό της Βρετανικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (BAM). Είναι επίσης Συνεργαζόμενος Εκδότης (Associate Editor) του περιοδικού Academy of Management Perspectives το οποίο εκδίδεται από την Ακαδημία Διοίκησης Επιχειρήσεων των Η.Π.Α., και του περιοδικού Annals of Corporate Governance.  Τέλος είναι εκδότης της Chartered ABS Journal Ranking list, και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του ABDC Journal Guide.

Ο Geoffrey Wood έχει λάβει πολυάριθμες ερευνητικές επιχορηγήσεις, από διάφορες Επιτροπές Χρηματοδότησης (π.χ. ESRC), από κρατικές υπηρεσίες (π.χ. Υπουργεία Εργασίας των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου), από φιλανθρωπικά ιδρύματα (π.χ Nuffield Foundation), από συνδικαλιστικές οργανώσεις  (π.χ. ITF) και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

[email protected]
Γενικά Στοιχεία
Βαθμίδα:
Επίτιμος διδάκτορας
Ημερομηνία αναγόρευσης:
23/5/2019
Γραφείο:
--
E-mail:
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Eνημέρωση στο e-mail σου